,

Полицаите организират протестна акция в София: не са доволни от заплатите

Служителите от Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) обявиха, че полицаи ще проведат протестно шествие-митинг в София днес, на 15 юли, съобщи NOVA. Те изискват 10% увеличение на заплатите, което да бъде включено в предложения бюджет за 2023 година, приет на първо четене от Народното събрание.

Протестът ще започне в 13:00 часа пред Министерството на финансите, където полицаите ще отговорят на изказаните от министър Асен Василев твърдения, че не е планирано увеличение на заплатите тази година, въпреки предишното увеличение.

В 13:15 часа полицейските служители ще тръгнат на шествие към Народното събрание, където ще изразят своето несъгласие със становището и позицията на членовете на 49-ото Народно събрание. Според СФСМВР, с подкрепата на министъра на финансите, депутатите мълчаливо подкрепят отказа за увеличение на възнагражденията.

Да напомним: на 4 юли полицаи и пожарникари символично изразиха недоволство, като изискаха 10% увеличение на заплатите. Протестът получи подкрепата и на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми