Полицаите арестуваха два мъже на нива с коноп и иззеха почти 40 кг марихуана

Двама наркофермери бяха задържани във полето с коноп, съобщи кореспондентът на ИА “Фокус”. Арестът се осъществи по време на специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества в Златаришко.

По информация от старши комисар Димитър Машов, директор на ОД на МВР, мъжете бяха хванати в момент на поливане на насаждения от рода на конопа. “Те са на 50 и 52 години, съответно от Велико Търново и Горна Оряховица. От извършения на местопроизшествието оглед са установени засети 256 растения, с височина от 2 до 3 метра”, допълни той.

След това полицаите са извършили претърсване в помещения, намиращи са в близост, и са намерили и иззели 5 чувала с изсушени листа, съдържащи марихуана, с общо тегло около 38,5 кг, разказа районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов. Започнато е досъдебно производство срещу мъжете за отглеждане и държане на наркотични вещества.

През петък двамата бяха обвинени и задържани за срок до 72 часа по наредба на прокуратурата. Те са известни на полицията, като един от тях е бил осъден по-рано. Работата по досъдебното производство продължава под строгото наблюдение на прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *