Подобрена сигурност на българската военна индустрия: Правителството предприема превантивни мерки

След избухването на взривове в склад за боеприпаси близо до Карнобат, премиерът акад. Николай Денков нареди на Министерството на икономиката и индустрията и МВР – Главна дирекция “Национална полиция“, направление “Контрол по общоопасните средства“ и Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“ да предприемат превантивни мерки за подобряване на сигурността в държавните и частните производствени предприятия от българската военна индустрия. Екипи на различни институции ще извършат проверки и посещения в съответните обекти.

Подобряването на мерките за сигурност е от особена важност, като приоритет за правителството е икономическото развитие на българската отбранителна индустрия, която има ключов принос за икономиката на страната. Освен гарантиране на безопасността на гражданите, това също е от съществено значение.

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов вече е наредил засилване на мерките за сигурност във всички държавни заводи от военно-промишления комплекс и околните райони, в резултат на настоящата ситуация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми