Подкрепа за Защита на Държавните Права в “Международен панаир Пловдив”: Одобрени 1 569 100 лева

Развитието на нашите компании и институции трябва да бъде видимо не само на международно ниво, но и във вътрешността на България.

Правителството прие постановление за допълнителни разходи в бюджета на Министерството на икономиката и индустрията за 2023 година в размер на 1 569 100 лева. Това обявиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Според информацията, тази сума ще бъде използвана за защита на държавните права като акционер в “Международен панаир Пловдив” АД, съгласно решение на Министерския съвет от 13 юли 2023 година.

Презентацията на събитията напомни, че на 15 август, след като беше въведено дело пред Софийския градски съд и бяха изложени две особени искания от Министерството на икономиката и индустрията, Апелативният съд в Пловдив потвърди блокирането на вписването на акциите от Пловдивския панаир, преместени от Община Варна към “Пълдин туринвест”. Този изход означава, че акциите от Пловдивския панаир няма да бъдат прехвърлени към частната компания “Пълдин туринвест”, както предвиждаха плановете на икономическото министерство.

Икономическият министър, Богдан Богданов, сподели в интервю, че “необходимо е да видим нашите компании и институции не само на международната сцена, но и в родината”. Той подчерта, че чрез участията в “Международен панаир Пловдив”, България има възможността да привлече нови партньори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *