Пазари от нов тип,  запазена територия за български продукти и алтернатива на хипермаркетите,  оповести регионалният лидер на „Продължаваме Промяната”

Поредна секторна политика за развитие на Варна и подобряване на благосъстоянието на общността анонсира Блaгомир Коцев. Този път документът касае генерална модернизация на откритите пазари в морската столица, която да им помогне да се конкурират с установените вериги хипермаркети.

За пилотни проекти са избрани двата най-големи пазара – „Чаталджа“ и „Колхозен“, след което моделът се предвижда  да бъде приложен и в останалите 3 района на морската столица – „Младост”, „Аспарухово” и „Владиславово”. Като основни мотиви за проекта са посочени правото на достъп на варненци до качествени български продукти на разумни цени и подкрепа на местното производство и дребната търговия.

Съгласно предоставения анализ пазарите бавно биват изтласквани от действащите вериги магазини, които печелят битката за предпочитанията на потребителите  най-вече с предоставяни удобства и добра организация.  В същото време продуктите на пазарите са произведени предимно в България, с по-ниско съдържание на небиологични съставки и с по-ниски цени при аналогично качество.

Източник: Moreto.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми