,

Партньорството с Гърция в областта на туризма се задълбочава: България представи потенциала си на Международния панаир в Солун

България стана една от Почетните страни на 87-ото издание на Международния панаир в Солун. Според министъръката на туризма, Зарица Динкова, развитието на двустранното сътрудничество в областта на туризма на институционално ниво е приоритет за нашата държава. Това бе заявено по времето на откриването на форума.

На Международния панаир, Министерството на туризма бе представено със специален щанд и фотокорнер, където страната ни показа своите потенциали в балнео, СПА и винен туризъм. Около 60 български компании и организации от различни сектори бяха налице, представяйки възможности за сътрудничество в областта на новите технологии и иновациите.

Министър Динкова подчерта, че партньорството между България и Гърция се развива по-тясно от всякога и сподели, че взаимното политическо доверие продължава да се задълбочава. Тя изтъкна, че Гърция е приоритетен пазар за България, като отбеляза, че през миналата година имаше 806 000 туристически посещения от гръцки туристи в България, а през първите шест месеца на текущата година в страната ни пристигнаха 544 000 гости от Гърция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *