Парламентът обсъжда енергийното обновяване, отбраната и реформи в банковия сектор.

Днес, депутатите ще се ангажират с изслушването на министрите по регионално развитие и енергетика – Андрей Цеков и Румен Радев, относно напредъка в енергийното обновяване на жилищния сграден фонд в страната. Тази инициатива е включена в програмата за работа на Народното събрание за текущата седмица.

След това, ще се проведе изслушване на министъра на отбраната Тодор Тагарев, който ще представи целите и постиженията от своето работно посещение в САЩ през този месец. И двете изслушвания са включени в седмичната програма, предложена от парламентарната група на “БСП за България”.

На дневния ред е включено и първото четене на законопроекта за Българската народна банка, представен от Министерския съвет. Този законопроект предвижда съществена промяна в паричния режим в страната, като се преминава от силно рестриктивния паричен съвет към утвърждаване на паричен суверенитет в рамките на споделения паричен суверeнитет в Евросистемата. Законът регламентира статута на еврото като парична единица, както и детайлите около изпускането и изваждането от обращение, замяната, обмяната и възпроизвеждането на евробанкноти и евромонети.

Освен това, в програмата за работа на депутатите е включено и второто четене на изменения в Закона за държавната финансова инспекция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *