Открит трети труп на крава в Южно Черноморие, предстои дезинфекция на плажа край Черноморец

Още един труп на крава беше открит вчера на брега на Черноморец, добавяйки към списъка със загадъчни находки в региона.

На 6 юни беше забелязано мъртво животно в залива на плажа “Корал” в Община Царево, а след няколко дни подобен случай се повтори в района на скалите в местността Червенка близо до Черноморец, съобщи Нова тв.

Рано сутрин багер влезе в труднодостъпния скалист бряг в местност Таласакра, за да извади третия труп. Още не е ясно дали животните са загинали при инцидента в “Нова Каховка” в Украйна. От Областната дирекция на БАБХ посочиха, че всички мъртви крави нямат ушни марки, задължителни за добитъка отглеждан в ЕС.

“Не мога да потвърдя произхода им. Това е първият път, че чувам за версията с Украйна. Според мен най-логичното е, че те са откъм корабите в морето”, обясни Росен Деспотов, кмет на Черноморец.

В момента няма паника или напрежение сред местните жители или посетителите на плажовете.

От “Морска администрация” подчертават, че няма информация за инцидент с кораб, превозващ контейнери с живи животни или за плаващи животни в морето.

“Предстои да се извърши дезинфекция на плажа и се надяваме, че това ще бъде последното животно, което попада на нашите брегове”, обясни Зорница Димитрова от отдел “Екология” в Община Созопол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *