Още няма яснота кога ще тръгнат новите 60 електробуса по варненските улици

Работата по изграждането на зарядните станции е към финал, но за пускането им в експлоатация основна роля има енергото, коментира шефът на общинското дружество „Градски транспорт“ Николай Антонов.

„На територията на Градски транспорт нещата са завършени на 99%. Остава външното захранване до трафопост в района. Там нещата са свързани с енергото. За да се върви по-бързо към приключване на проекта, беше разделена работата по станциите на два етапа. Двете станции на обръщачите на „Владиславово“ и „Почивка“ минаха първи етап, имат акт 15, но основното зависи от енергото“, обясни Антонов.

Прави се всичко възможно нещата да завършат в най-кратки срокове, посочи той.

„Всички 60 електробуса са на територията на „Градски транспорт“. Всички са преминали годишен преглед, регистрирани са. Готови са за движение по варненските улици. Автобусите и самите батерии имат 5 години гаранционен срок. Ежедневно се следят от специално назначени лица. Когато паднат под 10% се закачат на две зарядни станции в сервиза. Проблем с батериите и автобусите няма“, каза още шефът на „Градски транспорт“.

Източник: Moreto.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми