Огнената стихия е под контрол в Хасковско, обаче частично бедствено положение е обявено в Старозагорско 

Пожарът, който се разрази близо до Свиленград в Хасковска област, е вече под контрол. Усилията за потушаване на пламъците, тръгнали от пасище в село Младиново, продължават през четвъртия ден, като областного управление дори обяви бедствено положение. 

Отсътсвието на вятър през последното денонощин помогна на пожарникарите да установят контрол върху огнената стихия. Пожарът е засегнал площ над 15 000 декара, но не се стигна до опасност за живеещите в близост населени места. Свързаният път между Свиленград и Русе продължава да бъде затворен, тъй като рисковете още не са напълно отстранени.

Обаче частично извънредно положение тази нощ бе обявено в област Стара Загора в община Казанлък в резултат на пожара край Мъглиж.

Пламъците бяха в частично локализирани, след като в усилията за гасене се включиха и военни с хеликоптер от авиобазата в Крумово. Участие в потушаването вземат екипи на пожарната, горски служители и доброволци.

Напомняме, че пожарът възникна край складовете на военния завод “Арсенал”, но не успя да ги достигне. Също така няма заплаха за околните населени места. 

Справянето с пламъците е затруднено поради високите температури и силния вятър.

Червеният код за опасност от пожари продължава да е актуален за голяма част от Югоизточна България поради жегите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми