Очаква се поскъпване на годишната карта за градския транспорт в София за учащите се

Следващата година ще донесе изменения в цените на годишните абонаментни карти за градския транспорт, съобщи изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност, Димитър Дилчев. 

Според него, ценовата корекция ще засегне и годишните карти заучащите се. Специално към учениците и студентите, които ще се завърнат към учебните институции през септември и октомври, Дилчев отправи съвет да предвидят зареждането на своите ученически или студентски карти след представяне на необходимите документи. 

“Напомням, че само до края на годината цената на годишната карта за ученици и студенти ще бъде 180 лева. От началото на следващата година цената се връща обратно на 200 лева, както беше преди февруари тази година”, посочи Дилчев, като призова младежите да се възползват от тази възможност и да си осигурят годишен превозен билет на по-ниска цена.

Той подчерта, че за другите категории на граждани годишната карта на цена 365 леванай остава най-практичният и икономичен начин за пътуване в градския транспорт.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *