,

Новини от Давос: Премиерът Николай Денков обсъжда дезинформация, екологични рискове и икономическа несигурност.

Министър-председателят Николай Денков ще вземе участие в Световния икономически форум, който се провежда в Давос, Швейцария, обявиха от пресслужбата на Министерския съвет. Събитието събира международни политически и финансови лидери сред алпийските пейзажи.

Основният акцент на форума този път ще бъде върху идеи и стратегии за справяне с икономическата несигурност, екологичните предизвикателства, ролята на изкуствения интелект и борбата с дезинформацията. В съответствие с текущите глобални събития, премиерът Денков ще се включи в дискусии за военните конфликти в Украйна и Газа, както и за други глобални предизвикателства, подчертани в Доклада за глобалните рискове за 2024 година.

Форумът предоставя възможност за обсъждане на теми от стратегическо значение сред световни лидери и експерти от различни области. Министър-председателят ще вземе участие в серия дискусии и лични разговори, като изрази необходимостта от нови подходи и решения в борбата с глобалните предизвикателства.

Мотото на тазгодишното събитие в Давос е “Възстановяване на доверието”, като Денков подчерта неотложната нужда от такова възстановяване в светлината на настоящата ерозия на доверието в обществата и между нациите.

С участието на над 2800 делегати, включително около 60 държавни и правителствени ръководители, като френският президент Еманюел Макрон, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и китайският премиер Ли Цян, събитието обещава да бъде форум за обсъждане на ключови въпроси пред световната общност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *