Нови разговори за избор на председател на Столичния общински съвет (СОС) днес.

Днес ще се предприеме нов опит за постигане на консенсус относно избора на председател на Столичния общински съвет (СОС), съобщи Българската национална телевизия (БНТ).

Разговори между политическите сили в местния парламент ще се проведат с цел постигане на споразумение. Вече трети месец дейността на СОС е блокирана, след като не беше избран председател в пет гласувания. В настоящия момент се обсъждат два временни варианта за функционирането на общинския съвет.

Единият вариант е предложение на ПП-ДБ и “Спаси София” за ротационно председателство през следващата година. Вторият вариант е временен председател до гласуването на бюджета на общината.

Според прессъобщение на БСП-София, председателят на партията Иван Таков и членове на ръководството на местната коалиция “БСП за България” ще се включат в разговорите за намиране на решения за преодоляване на кризата в Столичния общински съвет.

Срещата между представителите на политическите групи в СОС започва в 10:00 часа в сградата на Столична община. Същевременно се очаква да се проведе извънредно заседание на СОС поради изтичането на срока за приемане на предложения по програмата за саниране. Въпреки това, от ИТН заявиха категорично, че няма да участват в заседанието, а не е ясно дали ще присъстват и общинските съветници от ГЕРБ-СДС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми