Новата разработка в областта на изкуствения интелект от INSAIT ще бъде представена с присъствието на премиера Николай Денков.

Най-новото постижение в областта на изкуствения интелект, разработено от научниците на изследователския институт INSAIT при Софийския университет, ще бъде представено днес. На събитието ще присъства премиерът Николай Денков, съобщиха от правителствената пресслужба.

Презентацията, запланувана за 14:00 часа в сградата на института, ще включва участието на министъра на образованието Галин Цоков, професор Мартин Вечев – научен директор на INSAIT, и инженер Борислав Петров – изпълнителен директор на изследователския институт. Събитието ще бъде почетено с присъствието на професор Георги Вълчев, ректор на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, както и на Ролф От, шарж д’афер на Конфедерация Швейцария в София.

През декември миналата година INSAIT предостави стипендия в размер на 27 хил. лв. на треньор на дамския отбор по математика в България. Усилията на института са фокусирани върху развитието и поддържането на мрежа от учени в областта на точните науки, както и на ангажирането с социални проекти, които подпомагат развитието на младите таланти в България и ги задържат в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми