,

“Нетера” е сред финалистите за престижна награда в областта на телекомуникациите в Централна и Източна Европа

Компанията “Нетера” е избрана като финалист за престижната награда “Най-добър доставчик на телекомуникационни услуги на едро в региона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ)” на уважаваните международни награди за постижения в сферата на телекомуникациите – Global Carrier Awards, както съобщиха представители на компанията.

В изключително конкурентна селекция, “Нетера” се нарежда в списъка с още един доставчик в тази категория. Очаква се напрежението да се увеличи по време на последните етапи на оценка. Организаторите на престижните Capacity Media награди ще обявят имената на победителите по време на официална церемония, предвидена да се състои на 18 октомври 2023 година в Лондон.

“Нетера” активно дейсвтува в региона на Централна и Източна Европа в продължение на почти три десетилетия. За този период компанията инвестира значително в създаването на инфраструктура, включваща съоръжения, подводни кабели и мрежови инфраструктури, които свързват този регион с останалата част на света.

През изминалата 2022 година, “Нетера” успешно завърши редица важни проекти. Сред тях се откроява новият център за данни в София – SDC 2. Освен това, компанията разработи и внедри в експлоатация нова съвременна облачна платформа, разшири и подобри оптичната си мрежа в София, като предостави висококачествени услуги за свързаност и стабилен интернет на бизнес клиентите.

През последната година “Нетера” успешно разшири своите услуги в 18 нови държави, постигна ръст от около 20% на месечните си периодични приходи (Monthly Recurring Revenue). Общите приходи и печалби на компанията също демонстрират устойчив ръст през всяка година.

Допълнително, друго предприятие от групата на “Нетера”, известно като “Нетикс”, също се нарежда сред финалистите в категорията “Най-добра платформа за интернет обмен”.

“Нетера” се позиционира като независим глобален доставчик на телекомуникационни услуги, сътрудничейки както с водещите международни корпорации, така и с малки и средни бизнес организации. През близо три десетилетия, “Нетера” осигурява международна свързаност, услуги в областта на центровете за данни, управлявани мрежови решения и сигурност. Компанията управлява четири собствени дейта центъра и разполага с глобална мрежа, включваща над 200 точки на присъствие в над 65 държави.

Общият показател за удовлетвореност на клиентите на “Нетера” (CSAT) е висок – 88%, което представлява изключителен успех в сферата на телекомуникациите. По-специфично, 71% от клиентите на компанията са готови да препоръчат нейните услуги на колеги и бизнес партньори (Net Promoter Score), което нарежда “Нетера” в Топ 1% от най-добрите телеком оператори в света, според изявление на представители на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *