Нелегален таксиджия се опитвал да подкупи полицаите в София

В центъра на София тази сутрин, около 5 часа, полицейски служители от Първо РУ спряха таксиметров автомобил по бул. “Васил Левски” за проверка. Водачът на автомобила, на 35 години, не разполагаше с валидно българско свидетелство за шофиране, като проверката показа, че той никога не е имал такова. Вместо това той представи английско свидетелство за обучение тип “L”.

За да избегне наказание, водачът предложи подкуп на полицейския служител, като му предостави банкноти с номинал от 100, 50 и 20 лева, които бързо бяха забележени от дежурната оперативна група. Сумата на подкупа беше определена на 920 лева. Откри се, че водачът вече имал няколко криминални записа в полицията, включително за незаконно извършване на занаят, нелегално притежаване на акцизни стоки, кражби и грабежи, и бил осъден три пъти.

Водачът беше задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, след което, с прокурорско разпореждане, беше удължен до 72 часа. В момента се провежда досъдебно производство за престъпление, което се разследва от Софийската градска прокуратура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *