Нападение в блок в “Овча купел”: Въоръжени и маскирани вандали създават страх сред живущите.

В квартал “Овча купел” в нощта на понеделник, въоръжени и маскирани лица проникнаха в блок. Заснети от камери на живущите, те демонстрираха агресивно поведение, изваждайки пистолет на един от етажите и също така повредиха една от камерите. Живущите в блока веднага уведомиха полицията, но извършителите все още не са идентифицирани.

Един от жителите на блока сподели пред Нова телевизия, че преди около 6 месеца инсталираха камерите поради серия от инциденти, включващи надраскани автомобили, повредени стени и счупени пощенски кутии. До последно тези камери работеха нормално, но въоръжените нападатели явно имали намерение да ги унищожат.

“Всички в блока са изключително настрадали от този инцидент, а за нас това е истинска заплаха и предупреждение за хората, живеещи в този вход”, добави той.

Мотивът на въоръжените и маскирани нападатели все още не е ясен, и полицията не е предоставила обратна връзка на потърпевшите до момента. Жителите на блока призоваха полицията да разследва случая и отбелязаха, че има съсед, който систематично ги тормози всекидневно, въпреки подадените жалби, без да има реакция от страна на властите, съобщи бТВ.

Този съсед, според тях, носи маска и извършва атаки, като последния инцидент доведе до това, че те трябваше да сигнализират на 112, след като една жена беше пострадала. През лятото също бяха нападнати деца, които се скриваха от дъжда във входа на сградата, като хвърлен предмет ги наплаши.

Обитателите на блока се опасяват, че повредата на камерата в последния случай е била извършена с цел да ги заплаши и предвести по-сериозни събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *