,

НАП предупреждава за фишинг атака: измамниците целят да открадът банковата информация и личните данни на хората

Националната агенция по приходите (НАП) информира за нова измама, разпространявана чрез SMS-и, които се представят като съобщения от институцията.

Фалшивото уведомление съдържа текста: “След изчислението стигнахме до заключението, че Ви сме дебитирали допълнително 1500 лв. като данъчно плащане за Вашите доходи. Моля, следвайте процеса, за да го кредитираме на Вашия банков акаунт в следващите 24 часа. Моля, кликнете върху бутона по-долу и следвайте стъпките.” 

Освен това, съобщението съдържа линк, който насочва потребителя към определена страница и моли го да извърши определени стъпки, за да му бъде възстановена сумата.

От НАП посочват, че това е вид фишинг и целта му е да се извърши кражба на лични данни, банкова информация и други чувствителни данни. Те категорично заявяват, че не изпращат съобщения, в които се изисква от клиентите да въвеждат подобни данни.

По-рано Български пощи също предупреждаваха за разпространението на фалшиви имейли, представящи се като съобщения от институцията. В същото време МВР алармираше за разпространението на фалшиви призовки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *