Най-добри специалисти и най-съвременно оборудване: в Бургас изградиха  Национална онкологична болница

Днес в Бургас официално откриха Националната онкологична болница “Дева Мария”, която се намира в квартал “Ветрен”. В самата Церемонията по откриването взеха участие проф. д-р Костадин Ангелов, председател на Здравната комисия в Народното събрание, кметът Димитър Николов и областният управител Павел Янев.

Този амбициозен проект е иницииран и реализиран от г-н Семир Абумелих, собственик на университетска болница със същото име – “Дева Мария”, с инвестиция в размер на 50 милиона лева. Болницата разполага с най-новите технологии и екип от висококвалифицирани специалисти, набрани от цялата страна, с една цел – предоставяне на най-доброто лечение в областта на онкологията.

Сградата на новата болница обхваща 12 000 квадратни метра застроена площ и е свързана с топла връзка на 5 нива със съществуващата болница “Дева Мария”. Тя се състои от 12 етажа, включително един партерен и два подземни. Подземните нива са предназначени за лъчелечение и нуклеарна медицина. Медицинското заведение е оборудвано и с два линейни ускорителя, ПЕТ скенер, ЯМР с възможност за планиране на лъчелечение, брахитерапия, компютърен томограф и циклотрон.

На партерния етаж се намира Диагностично-консултативният център, а осемте етажа над него се използват от десет различни специалности. Деветият етаж е обособен като терапевтично VIP отделение, докато десетият етаж е изцяло предназначен за академични нужди, с конферентни зали за телемедицина, аула и библиотека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *