Надуваема църква със символи на война край Исус: Русия отново удиви света с творение, което няма аналози

На форума “Армия-2023” беше представена иновативна разработка на руската армия – надуваема военно-полева църква. По думите на свещеник Борис Гришин от Руската православна църква, този обект е създаден за “специална военна операция” в Украйна, което е циничното наименование, използвано от Русия за войната си със съседната държава.

Надуваемата църква в същност е портативна палатка с размери 4 на 4 метра, която събира най-много взвод войници. Съгласно информация от агенцията под контрола на Кремъл “РИА Новости”, тя може да бъде надута от двама души за около десетина минути, това включва и времето за окачване на икони. За да се прибере обратно това иновативното съоръжение пък се изисква няколко минути повече – приблизително 15. 

Тази концепция изключително добре се свързва с жестокото кръвопролитие, което Русия изпълнява в продължение на 18 месеца в Украйна.

Въпреки “техническите постижения” на тази разработка, не можем да пренебрегнем символичните аспекти. Иконите на Исус Христос, изобразени от двете страни на църквата, съдържат буквичките Z и V, които стават ужасни символи на дълготрайния конфликт между Русия и суверенна Украйна. Тази символика създава възможност за сериозни размисли относно подхода и намеренията на руската армия в тази война.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *