,

Над 75% от българите имат затруднения с покриването на ежедневните си разходи

Икономическата криза продължава да се отразява на финансовото положение на голяма част от българското население. Според пряките данни на Националния статистически институт, над 75% от хората в страната се борят със сериозни затруднения в покриването на всекидневните си разходи.

Недостатъчните доходи и драстичният ръст на цените на стоки и услуги са основните причини за тази тежка икономическа ситуация. Изследването, което е направено върху домашните бюджети, показва, че 3/4 от анкетираните съобщават, че техните доходи са замразени. Заради това хората са принудени да спестяват от всеки възможен аспект на своя живот.

Дори електроенергията не е изключение. Впечатляващите 31,2% от домакинствата в страната са решили да пестят електричество през първото тримесечие на тази година. Това е само един от начините, по които семействата се опитват да се справят с финансовите затруднения.

Над 74,6% от анкетираните също отбелязват, че заплатите им са замразени, което допълнително усложнява техния икономически баланс. Тази статистика отразява тежкото положение, пред което са изправени мнозина в страната.

Икономическата криза продължава да изисква сериозни усилия от страна на правителството и бизнес сектора, за да се подкрепи финансовото благополучие на гражданите и да се възстанови икономиката на страната.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми