Над 1 000 служители на Coca-Cola в България са обединиха “Моят зелен град” за почистване различни локации по страната

Над хиляда работници от Coca-Cola в България се ангажираха с традиционната доброволческа инициатива на компанията “Моят зелен град”. Заедно те почистиха замърсени зони близо до големите градове като София, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Велико Търново и Стара Загора. 

Тази инициатива беше организирана за 16-ти пореден път и подкрепя Световния ден за почистване (World Cleanup Day) и кампанията на bTV “Да изчистим България заедно”. Доброволците успяха да съберат разделно над 760 чувала с разнообразни пластмасови, хартиени, стъклени, метални и текстилни отпадїци, които след това бяха предадени за рециклиране.

Традиционно, най-голямата група доброволци се събираше в София, където към тях се присъедини и известният изпълнител Владимир Ампов – Графа, който вече от години е активен участник в голямото почистване на България. Те заедно почистиха замърсените части в Ловния парк, който се разпростира на площ от 2555,5 декара в сърцето на София. 

С гордост Саша Маркович, генерален директор на Coca-Cola HBC България, сподели: “Изключително щастлив съм, че за поредна година нашата визия за устойчиво развитие и “Свят без отпадъци” бе споделена от колегите ни и техните близки. С общи усилия днес екипът ни премахна от картата на България стотици тонове разделно събрани отпадъци и им благодаря от сърце за добрия пример, който заедно с местните общности предаваме към децата ни. Безценно е, че те вече разбират разликата между това да почистват и да не замърсяват. А това е първата и най-важна стъпка към голямата промяна и реализирането на голямата ни цел – премахването на отпадъците от опаковки и постигането на кръговия модел “от бутилка в бутилка”.

Да припомним, инициативата “Моят зелен град” се провежда в подкрепа на глобалните ангажименти на Coca-Cola System до 2030 година да постигне еквивалента на 100% събиране и рециклиране на всяка продадена бутилка или кен и до 2040 година да стане въглеродно неутрална компания.

В предишни издания на кампанията, екипът на Coca-Cola успя да озелени, почисти и подобри много местности, гори и паркове в страната. В предходните доброволчески акции те успяха да засадят над 7 декара гори, да съберат над 3 000 чувала с отпадъци от множество места в страната, да почистят над 30 километра крайбрежни зони и да превърнат 10 спирки на градския транспорт в София в контейнери за събиране на пластмаса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *