На границите с Румъния, Сърбия и Гърция трафикът все още е интензивен

Пътното движение продължава да бъде натоварено по границите на България с Румъния, Сърбия и Гърция. Това се потвърждава от информацията за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 13:00 часа на 08.07.2023 г., предоставена от ГД “Гранична полиция”.

На границата с Румъния се наблюдава интензивен трафик както на входа, така и на изхода на всичките граничните контролно-пропускателни пунктове. От дирекцията напомнят, че на двете крайни трасета на ГКПП “Видин”, на изхода и на входа в България, се извършват работи по монтирането на допълнителна покривна конструкция. В резултат на това движението по останалите маршрути се пренасочва с помощта на пътната сигнализация.

Трафикът е натоварен и на ГКПП “Калотина” на входа и изхода от Сърбия. 

На границата с Гърция пътното движение също е интензивно и в двете посоки на всичките граничните пунктове. Поради това ГКПП препоръчва на гражданите, пътуващи за и от Гърция, да използват за преминаване ГКПП “Илинден”, ГКПП “Златоград”, ГКПП “Ивайловград” и ГКПП “Капитан Петко войвода”, и по възможност да заобикалят ГКПП “Кулата” и “Маказа”. 

Не се съобщават проблеми с преминаването през ГКПП-тата със Северна Македония и Турция, като трафикът е нормален на всички пунктове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми