МВР отмени заповедта за преназначаване на полицаи след протестите

Протестиращи служители постигнаха отмяна на заповедта, която предвиждаше преместване на служители от звено “Специализирани полицейски сили” към районните полицейски управления. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов реши да отмени заповедта, издадена от предходния министър, след среща с протестиращите служители, съобщи БТА.

Протестите пред сградата на Министерство на вътрешните работи протичаха в събота и днес, като полицейските служители изразяваха недоволство от заповедта на бившия служебен вътрешен министър Иван Демерджиев за преназначаване на служителите от звеното “Специализирани полицейски сили” в Столичната дирекция на вътрешните работи.

“Министърът е полицай и разбира проблемите на полицията”, заяви Цветан Александров, полицейски инспектор в СДВР. Той посочи, че реформата в структурата, предложена от предходния министър, ще нанесе вреда както на гражданите, така и на служителите.

“Ние не сме против реформата като цяло, ам сме против начина, по който се изпълнява”, коментира Александър Коцев от Специализираните полицейски сили в СДВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми