МТС започва процедура за пряко договаряне за доставка на 35 мотрисни влака

Министерството на транспорта и съобщенията (МТС) обяви, че ще започне процедура за пряко договаряне за доставката на 35 едноетажни мотрисни влака, финансирани от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Причината за тази промяна е спецификата и сложността на проекта за модернизиране на железопътния подвижен състав.

След преглед на двете представени оферти за обществената поръчка, обявена на 26 януари 2024 г., стана ясно, че те не отговарят на изискванията за срокове за доставка, сертифициране и други технически детайли, необходими за въвеждането на подвижния състав в експлоатация.

Служебният транспортния министър Георги Гвоздейков взе решение поръчката да бъде прекратена, като се предприеме процедура за договаряне без предварително обявление, съгласно чл. 18, ал. 1, т. 8 от Закона за обществените поръчки. 

“Ще поканим на преговори широк кръг от участници, за да постигнем максимална конкуренция, а за да гарантираме прозрачност ще отправим покана и към представители на Европейската комисия да наблюдават преговорния процес”, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми