Министърът на здравеопазването разкрива: Връщане на финанси към Брюксел за модернизация на спешната помощ

Христо Хинков, министърът на здравеопазването, съобщава, че ще се предприемат действия за възстановяване на средства към Брюксел, отпуснати за проекта за модернизация на спешната помощ. От общия бюджет на проекта в размер на 163 897 815,62 лв., са използвани само 70%, посочва Хинков.

Прогнозира се, че ще бъде необходимо връщането на европейски финанси по проекта за модернизация на спешната помощ. Това бе заявено от министъра на здравеопазването Христо Хинков пред журналисти преди заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване. Той допълва, че до края на годината се очаква да бъдат закупени още 42 линейки с висока проходимост от предвидените общо 400, което ще доведе до изпълнение на проекта в тази част. Въпреки различните предизвикателства, свързани със строителните и ремонтни дейности, ние не успяваме да ги осъществим, коментира той.

Съществува възможност проектът да бъде удължен още веднъж – до следващата година, тъй като до момента е реализиран само на 70%, но тогава ще трябва да приключим работата си със средства от националния бюджет, допълва министър Хинков.

Проектът се изпълнява по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014 – 2020 и стартира през октомври 2018 година. След удължаване на срока му, той трябва да бъде завършен до 23 декември 2023 година. Общият бюджет на проекта е 163 897 815,62 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *