,

Министър Богданов проведе видео-разговор с министъра на икономиката на Украйна Юлия Свириденко

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов проведе видео-разговор с г-жа Юлия Свириденко, първи заместник министър-председател и министър на икономиката на Украйна.

В рамките на разговора министрите  обсъдиха възможното участие на български компании в следвоенното възстановяване и реконструкция на Украйна, както и съвместни проекти с цел задълбочаване на двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество.

Министър Богданов подчерта, че Украйна е един от важните и перспективни външнотърговски партньори на Република България. Той припомни, че през последните години външната търговия между двете страни се характеризира със стабилен ръст на двустранния стокообмен.  

През 2022 г., търговията с Украйна надхвърля 2,7% от общия стокообмен на България. Търговският оборот възлиза на малко над 3 млрд. щ. д., което е с 104,9% повече от предходната година.

По време на видео-разговора министърът на икономиката на Украйна г-жа Свириденко представи и кандидатурата на Украйна за провеждане на ЕКСПО 2030.

Източник: Министерство на икономиката и индустрията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *