,

Костадин Костадинов ще изплати 5 000 лева обезщетение за клевета срещу журналист Васил Иванов

Софийският градски съд изнесе решение, според което лидерът на партията “Възраждане” – Костадин Костадинов, е бил осъден за клевета срещу журналиста Васил Иванов, съобщава “Сега”. 

Осъдът идва след като Костадинов е публикувал обидни и клеветнически коментари за Иванов в социалната мрежа “Фейсбук” през май 2020 година. Депутатът го обвини, че е бил замесен в монтаж на “поръчков материал” и че изпълнявал препоръките на други лица. Освен това, той предяви на журналиста обвинение, че е бил “зависим от системата и от тези, които му плащат за създаването на нереалистични и подвеждащи материали”.

Съгласно решението на съда, Костадинов ще трябва да заплати 5 000 лв. като обезщетение. Журналистът подаде иск срещу Костадин Костадинов за 26 000 лв. като частичен иск от общо 100 000 лв. Обаче съдът отхвърли тази част от иска на Иванов, както и искът за партията “Възраждане” за 10 000 лева от общо исканите 50 000 лева.

Решението на съда, което беше взето през май от съдия Гергана Коюмджиева, все още не е окончателно и може да бъде обжалвано от страните – както от журналиста Васил Иванов, така и от Костадин Костадинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми