Кошмар по спирките във Варна

В пиковите часове между 8 и 9 часа сутринта автобуси пропускат курсове, а работещите закъсняват за работа. От тази срещана ситуация се оплака Моника Тошева, която пътува по линиите 22 и 41. Тя посочи, че това се случва системно, разказва БНР. Според нея е парадоксално и че в най-натоварените часове и особено след като автобус не е дошъл, следващият по разписание е малък, а хората го препълват. В рамките на два дена и се налага да чака два пъти по половин час.

Друг сериозен проблем, който създава дискомфорт на пътниците в горещите летни дни, са неработещите климатици. Тошева не намира и логика във факта при липса на климатици прозорците и шлюзовете на превозното средство да са затворени.

Пропуснатите курсове са единични инцидентни случаи поради неотложни обстоятелства, обясни Николай Антонов, изпълнителен директор на “Градски транспорт”. Недостигът на водачи в дружеството са главната причина да създаваното неудобство. 

По щат шофьорите трябва да са 411, а в момента общественият транспорт разполага само с 337 водачи. Към днешна дата има 32-ма болни, 37 в задължителна почивка, 44 са в отпуск за 2022 година.  Този пъзел води до трудно съставяне на график, каза още Антонов.

Той изрази надежда, че нови служители ще бъдат привлечени към професията след чаканото увеличение на заплатите от 1 септември.

Източник: Varna24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *