Конференцията на вицепремиера Мария Габриел: Младите хора и външнополитическата стратегия на България.

Вицепремиерката Мария Габриел ще бъде домакин на конференцията “Младите и външнополитическата стратегия на България: критичният глас”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Събитието представлява втората конференция от предвидената серия и е инициирано от самата вицепремиерка Габриел.

В рамките на форума, фокусът е върху младите хора и тяхната възможност да споделят мнения и визии относно формулирането на външнополитическите приоритети на България. Младежката гледна точка ще бъде от значение за отговора на страната пред съвременните предизвикателства като зеления преход, дигитализацията, новите тенденции в енергийната, икономическата и културната дипломация, активното членство в ЕС и НАТО, както и грижата за българите зад граница.

Конференцията ще се проведе на 15 януари в Дома на Европа от 10:00 часа, като участието на студенти от различни университети, колежи, млади делегати към ООН и представители на младежки организации се очаква. Инициативата за изготвянето на стратегически документ за външнополитическата стратегия на България е част от усилията за повишаване на прозрачността, предвидимостта и обществената подкрепа за българската външна политика, като се стреми към формиране на междуинституционален консенсус относно ясно дефинирани външнополитически приоритети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *