,

Изчислено е колко пъти на месец Медведев заплашва с ядрен апокалипсис

През март 2023 г. Медведев предрича ядрена катастрофа почти всеки втори ден – тогава Международният наказателен съд в Хага издава заповед за арест на Путин.


Дмитрий Медведев, бивш президент на Русия, а сега заместник-председател на Съвета за сигурност, намери своята роля в руската пропагандна машина, на фона на непровокираното нахлуване в Украйна.
Медведев вече работи като предвестник на апокалипсиса, като постоянно заплашва НАТО с ядрено унищожение, ако държавите членки продължат да оказват военна подкрепа на Киев. Алиансът е толкова впечатлен от заплахите му, че след пълномащабното нахлуване се разширява с още две държави, които доброволно се присъединяват, за да гарантират сигурността си – Финландия и Швеция. Или както би казал Кремъл – “всичко върви по план”.


Украинската агенция “Слово и дело” изчисли, че само от 2022 г. насам Медведев е отправил над 50 ядрени заплахи. Има месеци, в които той го прави 5-6 пъти, а през март 2023 г. заплашва света с ядрен апокалипсис 10 пъти.
С ядрени заплахи режимът на военнопрестъпника Владимир Путин иска да принуди цивилизованите държави да спрат да помагат на неоснователно нападнатата Украйна, но тази стратегия засега е неуспешна. Нищо чудно, че Медведев предрича ядрена катастрофа почти ден по-късно, през март 2023 г. – тогава Международният наказателен съд в Хага издава заповед за арест на Путин.
“Никой със здрав разум не иска повишаване на цените и данъците, увеличаване на напрежението по границата, “Искандери”, хиперзвукови ракети и кораби с ядрени оръжия буквално на една ръка разстояние от собствените си домове.” Да се надяваме, че здравият разум на нашите северни съседи ще надделее”, каза Медведев, визирайки Финландия и Швеция.


Двете скандинавски държави, които от десетилетия запазват военен неутралитет, поискаха ускорена процедура за членство в НАТО заради агресията на Русия срещу Украйна. Финландия вече е пълноправен член, а Швеция се очаква да се присъедини към алианса до няколко седмици, след като Ердоган вдигна ветото си.


Самата Русия увеличава риска от ядрена катастрофа с действията си в Украйна и минирането на атомната електроцентрала в Запорожие. Късно снощи Медведев отправи поредната ядрена заплаха, като заяви: “Напълно ненормалният Запад не може да си помисли за нищо друго [имайки предвид военната подкрепа за Киев]. Това е безизходица. Третата световна война е все по-близо. Специалната операция ще продължи със същите цели”. Тези цели са неясни, но едно е ясно – Русия губи войната с Украйна. А алкохолът може би е причинил на Медведев непоправимо увреждане на мозъка.


На 11-12 юли във Вилнюс, Литва, за първи път ще се проведе среща на най-високо равнище на държавите – членки на НАТО. Мястото е конгресният център LITEXPO. Членовете на Северноатлантическия алианс ще разгледат предизвикателствата, пред които са изправени страните членки и които могат да възникнат в бъдеще във връзка с руската агресия и проблемите на тероризма, както и ще бъде повдигнат въпросът за членството на Украйна и Швеция в НАТО.
Не е изненадващо, че самият Медведев за пореден път ще заплаши с ядрен удар срещу членовете на НАТО във връзка с тази среща на върха и въпроса за Украйна.


Отбелязва се, че на 11-12 юли Русия нанесе редица ракетни удари и изстреля безпилотни самолети камикадзе срещу Украйна. Заплахата от страна на Русия за цяла Европа все още е на високо ниво, заплахите за ядрени удари срещу страните от НАТО са повод за безпокойство, но алиансът също така заяви, че Русия не е единствената страна, която разполага с ядрено оръжие.

Людмила Балканова – политически анализатор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *