Инвестиция в бъдещето на младите спортисти: Във Варна искат да ремонтират гребната база “Сия Нейкова” за 100 000 лв.

Във Варна планират да заделит около 100 000 лв. от общинския бюджет за 2024 г. за ремонта на гребната база “Сия Нейкова” на Варненското езеро. Това обяви заместник-кмет по образование и спорт Павел Попов. 

Той поясни, че ремонтът ще започне след приемане на бюджета на Община Варна, който се очаква да бъде одобрен до края на февруари.  Попов добави, че очаква видимо подобрение в състоянието на базата през пролетта и есента, след като проектът бъде изпълнен.

Гребната база “Сия Нейкова” се намира на площ от 17 декара на брега на Варненското езеро в района “Малка чайка”. Тя разполага с хангари за лодки, закрит гребен басейн, зала за силова подготовка и тренажорна зала.

През 2023 г. стана ясно, че базата е в лошо състояние, а гребците в нея тренират в тежки условия. Течове, влага и мухъл усложняват тренировките, причинявайки гниене на лодките. Снимки, споделени в страницата на Гребна база “Сия Нейкова”, илюстрират трудностите, пред които са изправени младите гребци 

Сега в спортния гребен клуб “Черно море”, използващ базата, тренират около 50–60 деца. Най-големият проблем, който съществува вече 10 години, е течове от терасата над халето, където се съхраняват лодките. Според зам.-председателя на клуба Мирослав Димитров са необходими около 150 000 лв. за решаване на проблема с течовете. Необходима е смяна на дограмата, вентилация на покрива, под което се намира басейнът, и закупуване на нови лодки, тъй като текущите са на възраст от 40 до 50 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми