INSAIT привлече студенти от целия свят за летен стаж в компютърните науки и изкуствения интелект

Студенти от 56 различни страни подали кандидатура за възможността да получат стаж в българския институт INSAIT през лятото, който е част от Софийския университет “Св. Климент Охридски” и се занимава с компютърни науки, изкуствен интелект и технологии.

Сред тези кандидати са представители на водещи университети от САЩ, Германия, Великобритания, Швейцария, Китай, Индия и други. Пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН) съобщи, че има кандидати дори от далечни държави като Непал, Индонезия, и Етиопия.

Само 23 от кандидатите, което е под 3% от общия брой, са били одобрени, включително четирима българи. Тези студенти ще имат възможността да работят с изследователи от института за период от 8 до 12 седмици, започвайки от юни. Програмата за летен стаж е второ издание, а успехите на INSAIT в областта на изкуствения интелект, големите езикови модели и компютърното зрение са нараснали, което увеличава интереса към нея.

INSAIT, като част от Софийския университет “Св. Климент Охридски”, също има стратегическо партньорство с Швейцарските федерални технологични институти в Цюрих и Лозана. Институтът е привлякъл финансиране от компании като българската SiteGround, Google, Амазон, VMWare, както и от други представители на българската технологична среда.

Преди около два месеца, INSAIT обяви стартирането на безпрецедентна стажантска програма за български студенти, като осигури стипендия в размер на 2000 лева на месец за най-талантливите. INSAIT е първият институт в Източна Европа, който предоставя условия за работа на световно ниво, сравними с водещите западни университети и институти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми