Инцидентът в НС: 17 депутати наказани след физически сблъсък

Скандалът, който се разигра вчера в Народното събрание на България, включваше оскърбителни обвинения и физически сблъсък между две партии – “Възраждане” и ПП-ДБ. В резултат на това, председателят на парламента Росен Желязков съобщи, че 17 депутати ще бъдат наказани.

Росен Желязков посочи, че това беше масов инцидент и определи групата като “тепачка”. Той изнесе решението за наказание, при което 17 депутати бяха наказани с порицание.

Един от депутатите от ПП-ДБ, Искрен Митев, прие наказанието и изрази мнението си, че заместник-председателят Цончо Ганев трябва също да бъде наказан поради своето поведение. Той добави, че Ганев наплю и на председателя на парламента.

Скандалът започна, след като “Възраждане” нарекоха ПП-ДБ “представители на посолствата”, а ПП-ДБ обвини “Възраждане” в качеството на “крайна популистка проруска партия”. Обидите се засилваха и прераснаха в физическо сблъсък. Резултатът беше счупени очила и одрана буза на някои от участниците. Заседанието на парламента беше прекратено поради напрежението в залата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми