Храбър 17-годишен герой спаси живота на деца в опасна ситуация

Невероятна история разтърси Бургас, когато две деца, на 8 и 14 години, бяха спасени от уверения си смълчага. Момчетата решиха да се забавляват на плажа, като преминаха от тетраподите в зоната, където не е осигурена наблюдение.

След като децата се натъкнаха на мощните вълни и не успяха да изплуват, се наложи да действа бързо и решително. Братята, които живеят с баба си, тъй като майката им работи в чужбина, се оказаха в опасност, докато търсеха забавление на плажа. Недоразумението с баба ги накара да си мислят, че ще имат пълноценен надзор, което ги подтикна да влязат във водата, без да осъзнават риска.

Именно в този момент в действие влезе младеж на 17 години, който бързо реагира и се втурна във водата, за да ги спаси. Преди да извърши храбрия си постъпък, той успя да извести полицията за инцидента. Екипи на жандармерията, общинските инспектори и парамедици бързо се наложиха да пристигнат на мястото на инцидента. След преглед в болницата, децата бяха освободени за домашно лечение, като капитанът на полицията се консултира и с бабата им.

Неизмеримата доброта и храброст на младежа, който върши своята гимназиална принуда в СУ “Константин Петканов”, не може да бъде достатъчно похвалена. Неговата бърза и решителна реакция спаси живота на две деца и го превърна в истински герой в очите на общността. Той е пример за младите хора, които се отличават с доброта и отзивчивост в моменти на нужда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *