“Гребна база – Сия Нейкова” се разпада

До преди 10 години тук са тренирали най-големите шампиони на България в този спорт, донесли безброй медали на Варна и страната ни. В момента обаче, спортната база буквално се руши. Двата покрива текат и имат нужда от спешен ремонт, алармират от базата. Заради течовете, лодките са прогнили, а цялата сградата е в мухъл.

“Оставени сме на произвола на съдбата. Лодките изгниват от течовете, които са навсякъде пръскаме постоянно с хлор стените защото мухлясвят и постоянно се говори с директора на ОП Спорт Варна за ремонти и постоянно се отговаря че няма пари. Той реално нищо не може да направи! Пиша ви да видите с какво се борим и какви хора градим, уверени постоянно и смели млади мъже и жени.”, се казва още в съобщението на базата.

Единствен загрижен за съдбата на съоръжението се оказва директорът на дирекция “Спорт” към община Варна, Кристиян Димитров, който осигурява общинско финансиране за закупуване на две нови лодки. 

В момента в гребната база спортуват 50 деца, а необходимата сума за ремонт и оборудване е много над възможностите на екипа. Само за нови лодки, за да могат децата да тренират са нужни 170 хиляди евро. Стойността на ремонта на покрива е 100 хиляди лева, а още 50 хил. ще са необходими за обновяване на базата от вътре.

Източник: Varna24.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *