Гълъб на Камчийския плаж стана символ на мир и рекордна по площад рисунка

На плажа на Камчия се яви един огромен гълъб, превръщайки се в най-голямата пясъчна рисунка в света в момента. Гигантският гълъб покрива площ от 25 000 квадратни метра, надхвърляйки по размери предишния рекорд от 2022 година, установен от Натанаил Алапид. Този проект не беше заявен за Гинесовата книга на рекордите, но въпреки това, българката Vivia Niki, авторката на рисунката, го изпълни с висока цел.

Посланието, което се изнася чрез тази изумителна творба, е напомняне за важната духовна мисия на България да бъде пример за мир и съгласие на Балканите и в световен мащаб. Това заяви авторката на проекта, която също така цели да напомни на България и на цялото човечество за близката дата на 21 септември – Световния ден на мира.

Рисунката е създадена на плажа на Камчия, тъй като този район предоставя най-дългата и просторна плажна повърхност в България, която може да приеме творба с такива грандиозни размери. Авторка на проекта създаде творбата си в продължение на два дни, използвайки изключително природни материали, които образуват три различни цветове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *