Гайди звучаха на варненския плаж за плувния празник 1000 х 1000 (снимки)

Спиращо дъха изпълнение с каба гайди омагьоса участниците и зрителите в 7-ото издание на плувния празник 1000 х 1000 на Южния плаж във Варна.

Гайдарджиите от формация „Емона” подариха на гостите невероятно красиви автентични мелодии от фолклорната съкровищница на България.

Изпълнението на формация „Емона” бе специалната изненада за участниците и гостите в 1000 х 1000.

Събитието няма състезателен характер, и по традиция се проведе на Южния плаж. Участие взеха 150 души.

Идеята за преплуването е на председателя на УС на плувния шампион на България ПСК „Черно море“ Филип Ромбаут.

Организатори на 1000 х 1000 са ВМС на Република България, Община Варна и ПСК „Черно море”, а цялостната програма е дело на генералния спонсор на събитието фондация Lucky Hunt. Празникът се провежда с изключителното съдействие на концесионера на плажната ивица „Лазурен бряг 91” и „Доброволци с Устрем”.

В разгара на жаркото лято времето бе решило екстремно да сюрпризира организаторите с поривист вятър и вълна. Главният съдия Вили Цеков и съдията по море ОЗ кап. Камен Кукуров и екипът на 1000 х 1000 мигновено реагираха и взеха оптималното решение – преформатираха преплуването, като намалиха дистанцията в морето и включиха малък крос по плажната ивица.


Така празникът се проведе въпреки неблагоприятното време и всичко завърши успешно, като донесе невероятна радост на участниците, осигурявайки на 100 % тяхната безопасност.

Фолклорната програма на Южния плаж обогатиха още брилянтните музиканти и танцьори от квартет „Веселие”, гр. Суворово – ръководител Христина Вълчева, акордеонист – Иван Докторов, и колегите им от танцова школа „Колеви”.

По стара българска традиция, след като финишираха, участниците бяха посрещнати с прясно омесени погачи и шарена сол. Усладиха им се още пухкави млечни банички, аранжирани в битови подноси.

Източник: Moreto.net   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *