ЕС налага глоба от 345 млн. евро на TikTok за нарушения в сигурността на данните на деца

Европейският съюз налага глоба от 345 милиона евро на китайската социална медийна платформа TikTok поради нарушения в сигурността на данните на деца. Ирландската Комисия за защита на данните съобщи, че тя наложи административната глоба, равна на 369 милиона долара, след разследване, проведено през последните две години.

TikTok има три месеца да съвмести своите операции с правилата. Генералният регулатор на защитата на данните в Ирландия, който е част от ЕС, играе ключова роля в наблюдението на прилагането на Общите правила за защита на данните на блока.

Проверката започна през септември 2021 г. и се фокусира върху настройките на платформата и обработката на лични данни на деца под 18 години.

Комисията установи, че TikTok не е оценил правилно рисковете за младите потребители и че профилите на децата бяха настроени като публични по подразбиране, позволявайки на всеки да разглежда или коментира тяхното съдържание.

Поради съображения относно нарушението на данните на деца, TikTok трябва да промени своите операции в срок от три месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми