“Ел Би Булгарикум” обявява значително увеличение на цените на сиренето и кашкавала.

Държавното дружество “Ел Би Булгарикум” обяви, че от следващата седмица ще повиши цените на своите продукти – сирене и кашкавал, с над 50%, информира Би Ти Ви. Новите цени ще бъдат 19 лева за опаковка от 800 грама кашкавал (вместо предишните 13 лева) и 16 лева за същото количество сирене (вместо предишните 10 лева).

Ивайло Лилов, новият директор на “Ел Би Булгарикум”, коментира, че предишните цени бяха под себестойността на продуктите. През миналата година, ръководството на фирмата два пъти намаляваше цените, като аргументираше, че са постигнати по-добри условия за доставка на суровините. Тези намаления доведоха до голям интерес и опашки пред магазините на “Ел Би Булгарикум”, където продуктите изчезваха бързо.

Лилов посочи, че един килограм кашкавал се произвежда от десет литра мляко, закупено за 13 лева с ДДС. Старите цени на продуктите не покривали разходите за млякото, без да се включат други разходи като труд, електроенергия и транспорт.

Директорът изрази амбицията си да стабилизира компанията в рамките на половин година. Той подчерта, че продължаването на тенденцията с неправилното оценяване на продуктите би довело до загуби за дружеството и че решението за повишение на цените е неизбежно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *