“Еко-приключенци” – образователна програма на Българско дружество за защита на птиците, вдъхновяваща учители и ученици за откриване на природния свят

През предстоящата учебна година, Българско дружество за защита на птиците представя своята нова образователна инициатива “Еко-приключенци”. Тази програма е насочена към учители и ученици във възрастовия диапазон от 8 до 12 години и има за цел да предостави възможност на децата да се потопят в удивителния природен свят около тях, като се запознаят с различни местообитания и видове животни, съществуващи в тях.

През протичането на цялата учебна година, програмата ще се фокусира върху различни теми, свързани с емблематични видове животни и техните естествени среди, които ще бъдат изучавани през отделни месеци. В рамките на всяка тема ще бъдат предложени пет вида занимания, които могат да се провеждат в учебната стая, на открито, по време на кратки екскурзии или дори у дома. Освен това, програмата включва и предвидени празници и поводи, които могат да послужат като източник на вдъхновение за учителите.

Учители, желаещи да включат своите ученици в това зашеметяващо приключение, имат възможност да се регистрират за участие в програмата до 8 септември.

Образователната програма се осъществява чрез партньорството между Българско дружество за защита на птиците и Red Paper Plane, със съдействието на проекта “Зеленият пояс на Югоизточна България”. Финансирането на този проект идва от Програмата за застрашени ландшафти (ELP), която е управлявана от Природозащитната инициатива на Кеймбридж – съвместна инициатива между Университета на Кеймбридж и водещи международни организации, посветени на опазването на биоразнообразието. Този проект също така получава подкрепата на благотворителния фонд “Аркадия” (Arcadia), създаден от Питър Болдуин и Лизбет Раузинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми