Движението пред Народното събрание е блокирано от протестиращи 

Втори ден продължават протестните акции от работниците в обществения сектор с требване за по-високи доходи и защита на правата им, организирани от Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ)

Днес протестиращите блокираха движението в района на парламента. Те издигнаха дълго знаме, за да ограничат достъпа до жълтите павета, от страната на храм-паметника “Александър Невски”, информира БТА.

Тази акция е реакция на несъгласие с начина, по който полицията предлага да бъде управляван протестът, заяви Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ.

Пред служебния вход на парламента тази сутрин се събраха служители и работници от Агенцията “Пътна инфраструктура” (АПИ), “Национално тол управление” и Главната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерството на вътрешните работи. 

Инженер Венелин Йорданов от “Националното тол управление” – сектор Монтана заяви, че настоятелно изискват увеличение на заплатите с 30% от 1 януари тази година. Той посочи, че това изисква 7,5 милиона лева. 

Протестиращите посрещат депутатите и предават своите искания. На мястото присътства полиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *