,

Допълнителен прием на студенти в Софийския университет: на разположение са над 1500 свободни места

През тази академична година, Софийският университет “Св. Климент Охридски” предоставя възможност за допълнителен прием на студенти след завършването на третото класиране. Документите могат да бъдат подавани в периода от 11 до 15 септември, а резултатите от класирането ще бъдат обявени на 19 септември, според информацията от университета.

Общо над 1000 свободни места са предоставени с финансиране от държавата, докато броят на местата, за които е необходимо заплащане, е около 500. Тази информация е публикувана в списъка със специалности и образователни форми на сайта на висшето училище.

Най-голямото количество свободни места с държавно финансиране е за специалността “Информатика”, където наличните места са 52. Освен това, има свободни места и за специалности като “Предучилищна и училищна педагогика”, “Медицина”, “Фармация”, “Европеистика” и други.

За допълнителния прием са допустими кандидати, които са участвали в предишните селекции, но не са били приети поради ограниченията в броя на приетите студенти според капацитета на университета и специалитетите. Също така, могат да кандидатстват и лица, които не са участвали до момента в приемната кампания на Софийския университет, но отговарят на изискванията за прием.

Напомняме, че след първото класиране, най-предпочитаната специалност беше “Право”, последвана от “Психология” и “Международни отношения”. В списъка на следващите предпочитани специалности се включват “Връзки с обществеността”, “Журналистика”, “Комуникационен мениджмънт”, “Софтуерно инженерство”, “Компютърни науки”, “Английска филология” и “Бизнес администрация на английски език”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *