Днес ще бъде ограничено движението по участък от път I-9 Златни пясъци – ВарнаДнес

Днес (9 септември) от 11.00 до 18.00 ч. и на 10 септември (неделя) от 8.00 до 17.00 ч. ще бъде ограничено движението по участък от път I-9 Златни пясъци – Варна (от светофара на кк Златни пясъци до VAR 1082 (местността „Аладжа манастир“).

Временната организация е за провеждането на автомобилното състезание „Планинско изкачване Тодор Славов“ с организатор Автомобилен спортен клуб „Флат-Аут“.

Движението ще се извършва по обходен маршрут – по улици от СО “Ален мак” – ”Боян Бъчваров”, съвпадаща с общински път VAR 1082, ул. „Петър Ников” и други, и продължаване по път VAR 1082, съобщават от общинската пресслужба за Moreto.net

Трафикът ще се пренасочва по обходен маршрут по общинския път Варна – Златни пясъци и улиците в квартал „Чайка“ във Варна, след което ще продължава по първокласния път I-9, съобщават от АПИ.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват поставената сигнализация и указанията на контролните органи.

Обслужването на няколко автобусни линии по маршрут Варна – Златни пясъци ще бъде променено заради провеждането на автомобилното състезание, , съобщават от общинското дружество „Градски транспорт“.

На 9 и 10 септември рали отсечката “Алажда манастир” – между к. к. Златни пясъци и варненския квартал „Виница“, ще бъде затворена за движение, което налага промени в движението на автобуси 29, 109, 209 Б и 409.

От 10:00 до 18:00 часа днес, 9 септември, ще бъде преустановено обслужването на автобусни линии 109, 209 Б и 409 до/от к. к. Златни пясъци.

След спирка „Странджа“ в посока курортния комплекс автобусите по тези линии ще обръщат на пътен възел под „Дървен мост“ в посока гр. Варна. Линия 109 ще обслужи курс до сп. „Панорама“ в 08:40 от жп гара, линия 209 Б – в 07:40 от „Владиславово“, линия 409 – в 08:30 от Аксаково. Няма да се преустановява обслужването на автобусна линия 9 до/от Варненския свободен университет.

На 10 септември (неделя) движението ще бъде преустановено от 08:00 до 16:00 часа.

Линия 109 ще обслужи курс до сп. „Панорама“ в 06:40 от жп гара, линия 209 Б – в 06:40 от „Владиславово“, линия 409 – в 06:30 от Аксаково. Няма да бъде обслужен курс на линия 29 до Аладжа манастир в 07:55 от жп гара, поясняват от „Градски транспорт“.

41 са заявените участници в третия кръг на националния шампионат по планинско изкачване “Планинско Тодор Славов” (9-10 септември). Надпреварата ще се проведе по трасето на легендарния специален етап от рали “Златни пясъци” – “Аладжа манастир” и ще приеме някои от най-бързите състезатели в дисциплината на планинското изкачване.

Сред списъка на заявените участници се намира и победителят от последния кръг на планинско изкачване “Раховец-Лясковец” – Пламен Камбуров (Skoda Fabia). Неговият директен конкурент за победата в генералното класиране и в клас НС1 ще бъде Румен Киров (Subaru Impreza), който спечели първия кръг в Шумен. Левент Юмеров (BMW E46) също ще се опита да преодолее своите конкуренти в най-големия клас.

При пилотите на автомобили с предно предаване са имена като Стефан Либертинов (Fiat Uno), Ясен Обретенов (BMW 1), Станислав Първанов (Honda Civic) и Искрен Веселинов (Honda Civic).

Състезателният уикенд започва с три тренировъчни манша в събота, които стартират в 14:00 часа. Самото състезание също ще се проведе в три манша, които стартират в 10:30 часа. Всичко случващо се през уикенда ще бъде излъчено онлайн

Източник: Moreto.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *