,

Днес е краен срок за фермерите да кандидатстват за финанснова помощ от държавата

Последният срок, в който земеделците могат да подадат своите заявления за финансово подпомагане в кампанията за директни плащания, изтича днес, 21 юли. Тази година обаче, новостите затрудниха голяма част от стопаните при кандидатстването.

Оригиналният краен срок за подаване на заявления за субсидии беше 30 юни, но официално беше удължен до 21 юли, както напомня БНР.

Промените в крайния срок бяха наложени, защото въвеждането на Стратегическия план се изпълнява за първа година, и земеделските стопани трябваше да се запознаят с условията и начина на прилагане на новите интервенции.

През тази година фермерите бяха сблъскани с множество новини – от регистрацията в Системата за електронни услуги, през изискването за доказване на “активен земеделски стопанин”, до промените в условията за кандидатстване по всички интервенции, предвидени в Стратегическия план.

За биопроизводителите ситуацията е особено напрегната, тъй като те все още търсят отговори от агроведомството и се тревожат, че не разбират как точно да декларират своите парцели правилно и своевременно. Те не са уверени, че ще успеят да го направят преди 17:30 часа днес, когато земеделските служби ще приключат работата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *