Дипломати от руското посолство с продължаващо влияние в България

Демонстративното присъствие на дипломати от посолството на Руската федерация в България продължава да оказва влияние в политическия и обществен живот на страната. Последната провокация от Кремъл бе забелязана на осмия конгрес на така наречения Български антифашистки съюз (БАС). Този съюз е приемник на бившия Съюз на активните борци против фашизма и капитализма, който за десетилетия защитаваше интересите на партизани и техните наследници.

Символично, конгресът на БАС се проведе на 22 юни, датата, когато Хитлер нападна Съветския съюз. Неоспоримо, двама руски дипломати са били почетни гости на конгреса, съобщиха източници на Faktor.bg.

Те са Наталия Киктенко и Михаил Рьомин, които дори имаха възможност за изказвания. Киктенко е отговорна за образованието в Руския културно-информационен център в София, а Рьомин се занимава с връзките с руснаците, работещи и живеещи в България. Поне така изглежда на първо поглед. Киктенко е в България още от времето на посланик Макаров и е изключително близка до Еленора Митрофанова, с която са работили заедно в Россътрудничество в Москва. Според руските медии, Киктенко има приятелски отношения и със съпругата на говорителя на Кремъл, Песков. В София тя е сред доверените лица на Митрофанова. Въпреки че издържа на голямото разчистване сред руските дипломати, което се случи през юни миналата година, се очаква скоро да напусне България поради изтичане на мандата си.

Михаил Рьомин е новото попълнение в посолството и вероятно влиза в пряк контакт с членовете на Антифашисткия съюз, които Москва смята за свои съотечественици.

Двете руски гости са получили специално внимание от Станка Шопова, известна номенклатурна фигура от времето на Тодор Живков, и от Евгений Белий, който бе отново избран за председател на БАС.

БАС е паразитна организация, която реално защитава интересите на децата и внуците на комунистическите партизани и терористи, които през 1989 г. преобразуваха себе си в антифашисти, за да замаскират убийствата и насилието, извършени през 45-годишното комунистическо управление. Въпреки промените, този съюз остава свързан с БКП/БСП. Настоящият председател, Белий, е член на организационната структура на “Позитано” 20 и е председател на Районния съвет на БСП “Красна поляна”. Белий е близък на Корнелия Нинова и в миналото е имал конфликти с Кирил Добрев поради нея.

Участието на руските дипломати в конгреса на БАС е още едно доказателство, че така наречените родни антифашисти са на практика болшевици, предпазващи интересите на Руската федерация. Циничното в тази ситуация е, че става дума за подли сътрудничество с дипломати от държава, която е мародер, терорист и нарушител на свободата на украинския народ. Историците и изследователите определят днешната политика на Кремъл и Путин като нов нацизъм, а така наречените антифашисти в България са се превърнали в наистина слуги и последователи на тази идеология.

Faktor.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *