Детският панаир привлича вниманието към културно-историческото наследство на България

Предстоящото издание на Детския панаир в София, което ще се проведе на 3 юни в Градската градина, обещава над 40 културно-образователни инициативи за деца, съобщиха представителите на фондация “Изиарт”. Темата на събитието ще се фокусира върху културното и историческото наследство на България, което ще предостави на децата възможност да се запознаят с духовните и материални съкровища на страната.

Ателиетата ще бъдат отворени през целия ден, от 11:00 до 19:00 часа, в самата Градска градина. По време на събитието, музеите и галериите в близост ще предложат специални игри и занимания. Участието във всички активности и забавления е безплатно.

Организаторите обещават различни тематични ателиета, включително рисуване на ритони, изработка на римски мозайки, писане на глаголица, народни костюми и кукерски маски и други. За децата, които се интересуват от изкуството, ще има множество ателиета, посветени на стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, сапунени изделия, грънчарство, детски играчки, грим и други.

На сцената пред Народния театър “Иван Вазов” ще се представят музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките посетители.

Както всяка година, една от основните атракции ще бъде истинска пожарна кола, на която децата ще имат възможност да се качат и да почувстват емоцията, превъплъщавайки се в ролята на истински пожарникари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми