Държавни фирми от транспортния сектор подкрепят байрака на Рожен с финансови даренияТри държавни фирми от сектора на транспорта са дали по 9000 лева за изграждането на байрака на Рожен, който в момента се вдига на полето, разкрива информацията на OFFNews.

Проектът, който възбуди скандал и протести от страна на еколози и естети, получи 5000 лева от Държавно предприятие Ръководство на въздушното движение (РВД), което отговаря за управлението на авиотрафика над България.

Други 2000 лева са били предоставени от “Пристанище Бургас” ЕАД, а същата сума е била дарена от Национална компания “Железопътна инфраструктура”.

Въпреки че организаторите на инициативата включиха логото на БДЖ сред дарителите за гигантския пилон с трикольора, изглежда, националният железопътен превозвач не е дарил финансови средства.

Председателят на управителния съвет на НКЖИ Кристиян Кръстев заяви пред OFFNews, че решението за дарението е било взето преди неговото постъпване на длъжността.

Според източници на медията инициативата за държавните фирми да дарят средства за изграждането на гигантския байрак на Рожен е била разпоредена чрез циркулярно писмо от служебното правителство на Гълъб Донев към ресорните министерства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми