Дървените бараки в района на Цирковата площадка над Мол Варна са изпепелени през изминалата нощ

Пет екипа са потушавали пожара.

От години почти всички дървени конструкции са занемарени и изоставени, собствеността е държавна и по последни данни бе предназначена за терен за нова Съдебна палата във Варна.

През март 2023 години Областна администрация – Варна съобщи, че всички административни пречки около подсигуряването на терен за нова Съдебна палата във Варна вече са отстранени. След издадена заповед на областния управител са иззети държавни имота, представляващи 26 обекта върху бившата „Циркова площадка. За целта са спечелени няколко съдебни дела.

Процедурите бяха приключени и обектите са предадени на ДП „Фонд затворно дело“ – Териториално поделение Варна. Със заповед на областния управител от 3 януари е отнето правото на управление от Министерството на правосъдието и от ДП „ФЗД“ върху въпросния имот и намиращите се върху него сгради. Освен това имотът е предоставен безвъзмездно за управление на Висшия съдебен съвет с цел изграждане на съдебна сграда във Варна, в която да извършват дейността си всички съдебни институции.

Източник: Moreto.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *