Благодарност и ангажимент: Как се мина онлайн разговорът на украинския президент и лидерите на българските партии

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази благодарност към Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков за подкрепа към Украйна. Според него решенията, които тези три партии взеха в Българския парламент, представляват изключителна помощ за неговата държава.

Президентът добави: “Уверен съм, че във Ваше лице имаме истински големи приятели и Ви благодаря за усилията, които полагате, въпреки някои трудности в страната ви. Благодаря ви, че Вашата подкрепяща евроатлантическите ценности коалиция поддържа проевроатлантическа Украйна и сте на наша страна.”

Видеоконферентният разговор с лидерите на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС продължи с пожелание за мир на Украйна през новата година. От своя страна Кирил Петков заяви, че Украйна се бие не само за себе си, а за цяла Европа, и се явява един от факторите, обединяващ страната ни. Делян Пеевски допълни, че ние ще продължим да оказваме помощ, въпреки проруската съпротива в България. Бойко Борисов подчерта, че бъдещето и сигурността на Украйна са в Европейския съюз и НАТО.

Тримата лидери потвърдиха ангажимента на проатлантическото мнозинство в българския парламент да подкрепя Украйна и в бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми